Vissza a Címoldalra! Cégünk Története Amit a kiszállításról tudni érdemes Kapcsolat, Elérhetősg Hogy ízlett? Vendégkönyv szlogen
Trükkök és receptek

Epres omlett
2 tojás fehérjét, 5dkg cukorral kemény habbá verünk. A sárgáját 1/8 liter tejjel és 5dkg liszttel simára keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert habot. Kikent teflonserpenyőben közepes lángon aranybarna omletteket sütünk kb. 4 db. Töltelék: 10-30 dkg epret feldarabolunk, kevés cukorral, citromlével vagy rummal összekeverve a kész omlettekre töltjük, esetleg tejszínhabbal díszítjük majd tálaljuk.

Epres Omlett
Eper turmix

Eperturmix
A következő ital könnyen elkészíthető friss és fagyasztott eperből egyaránt.
2/3 rész epret, 1/3 rész tejjel, ízlés szerint tejszínnel, cukorral, citromlével vagy rummal összeturmixolva majd lehűtve, télen, nyáron egyaránt fogyasztható, vitamindús italt kapunk.

Őszibarackos torta
Hozzávalók: 10 dkg liszt, 10dkg étkezési keményítő, 1 tasak sütőpor, 3 tojás, 18 dkg cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 10 dkg darált mogyoró, 2dkg zselatin, 75 dkg őszibarack, 50 dkg mascarpone, 1/2 citrom reszelt héja és leve, só
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, beletesszük a sót , a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a keményítőt, és a mogyorót. 180 °C-on 30 percig sütjük.
A zselatint vízbe áztatjuk és meglangyosítjuk. Az őszibarackot botmixerrel pürésítjük. A mascarponét a maradék cukorral, a citromlével kikeverjük és hozzáadjuk az őszibarackot majd a zselatint, és simára keverjük. A piskótát félbe vágjuk és két rétegbe betöltjük, őszibarackkal díszítjük.

Őszibarackos torta

Jó Étvágyat Kívánunk!